Ruptura musculara. Tipul leziunilor musculare


ruptura musculara cumpăra unguent articular astin

Doctorul Omer Senol Emin, medic specialist Medicina Sportiva, atestat ecografie musculoscheletala, de la Clinica Gral Medical ne relateaza tot ce trebuie sa stim despre leziunile musculare. Tipul leziunilor musculare Considerand suprafata leziunilor, acestea se clasifica astfel: leziune fibrilara in care sunt lezate cateva fibre; asa numita ruptura musculara intindere muscularaleziune fasciculara in care sunt lezate cateva fascicule ale muschiuluileziune fibrofasciculara in care sunt lezate, rupte fascicule musculare si leziune totala in care o buna parte sau in totalitate corpul muscular este lezat.

In sportul de performanta sau amator leziunile musculare infiltratii lombare frecventa destul de mare in randul traumatismelor, ruptura musculara in conditii favorizante cu factori predispozanti, precipitanti, perpetuanti.

Factori ce duc la aparitia leziunilor musculare: Factori predispozanti: compozitie corporala, endocrini si metabolici, asimetrie de forte musculare dezechilibre musculare intre muschii agonisti si antagonisti, contractii excentrice versus contractii concentricemobilitate redusa,disfunctii ale lantului kinetic si deprinderi neuro — musculare reduse sau nocive. Factori perpetuanti — repetarea aceluiasi tip de miscare gresita, refacere inadecvatahidratare necorespunzatoare, ruptura musculara etapelor de antrenament incalzire, antrenament propriu — zis, iesire din efort, stretching.

Leziunile musculare: simptome durere vie, aparuta brusc, cu caracter de arsura, pozitie antalgica se cauta si se adopta o pozitie in care scade intensitatea durerii si impotenta functionala partiala prezenta unui punct sau zone dureroase la palpare aparitia unei echimoze sau formarea de hematom In cazul rupturilor totale sau partile de muschi simptomatologia este mult mai severa: durere vie ca o taietura de cutit impotenta functionala a muschiului afectat denivelarea, depresiunea zonei anatomice afectate aparitia hematomului In general, ruptura musculara evaluarea durerii se utilizeaza o scala de la 1 la 10 aceeasi folosita si in cazul specialitatii recuperare medicale pacientul trebuind sa atribuie o nota durerii resimtite.

Leziunile musculare – cauze, simptome si tratamente

Aceasta evaluare, calificarea gradului de durerea, este evident una subiectiva, dar orientativa, raspunsul pacientului putand fi influentat de foarte multi factori, diagnosticul final stabilindu-se in urma examenului clinic si imagistic.

Investigatiile necesare si diagnosticul de leziune musculara Ecografia musculara mio-entezo-articulara este metoda imagistica obiectiva care confirma leziunea musculara, tipul si gravitatea ei, in urma careia se stabileste diagnosticul si conduita terapeutica. Bazandu-ma pe experientele anterioare cu astfel de cazuri am constatat ca este important sa se efectueze prima examinare imagistica in primele 24 durere în articulațiile cotului stâng ore, urmata de a doua ecografie dupa aproximativ 48 de ore, astfel se observa evolutia in timp si siguranta unui diagnostic correct.

Ecografia este o metoda imagistica accesibila, non- invaziva, repetabila, si se ruptura musculara efectua in dinamica contractie si relaxare musculara.

 • Dureri articulare și gua
 • Rupturile musculare apar in timpul practicarii unui sport.
 • Umflarea scafoidului
 • Cum sa depistam rupturile musculare? - Kinetic

Varianta 2. Diagnosticul prezumtiv este stabilit in urma anamnezei si examenului clinic local. Ecografia musculara mio-entezo-articulara este metoda imagistica obiectiva care confirma leziunea musculara, tipul si gravitatea ei, in urma careia se stabileste conduita terapeutica.

 1. Sunt dureri articulare legate de boli
 2. Cum să tratezi coxartroza articulațiilor șoldului
 3. De la durerea în articulația mâinii

Diagnosticul Este foarte important, ca diagnosticarea sa se efectueza cat mai repede dupa aparitia traumatismului. Medicul specialist stabileste diagnosticul pe baza anamnezei pacientul ii va explica medicului simptomele urmat de examenul clinic.

Complex vitamine și minerale din surse naturale. Cauze ale rupturii musculare Ruptura musculara poate fi provocata prin lovituri directe, in special in cazul in care zona de actiune este tangentiala cu muschiul. Alti factori care pot provoca rupturi musculare sunt eforturile bruste si violente fara o incalzire prealabila, in conditiile unui climat nefavorabil.

In ceea ce priveste diagnosticarea exista si alte aspecte care trebuiesc luate in calcul care tin de aparatura din doare, de experienta capatata de medic cu aparatura de care dispune. In cazul traumatismelor complexe in care este implicata si o articulatie provocarea pentru medic este sa evalueze leziunile musculare asociate aici intervenind direct experienta medicului cu astfel de cazuri.

ruptura musculara dureri de umăr atunci când minți

Leziunile musculare: tratament Tratamentul leziunilor musculare este divers si complex, fiind format din tratament medicamentos si fiziokinetoterapeutic, si in cazuri exteme chiar chirurgical. In general, in primele 48 de ore se aplica protocolul P. Tratamentul chirurgical se recomanda de obicei in cazul rupturilor totale, in aceste situatii pacientul este transportat direct la spital.

Intinderea reprezinta o leziune a muschilor sau a tendoanelor. In functie de severitatea leziunii, putem avea o simpla suprasolicitare a muschiului sau tendonului in limbaj curent intindere sau o ruptura partiala sau totala a acestor structuri.

Ideal ar fi ca tratamentul sa fie unul complex; sa imbine, functie de caz, diferite tipuri de terapii: termoterapie crioterapietratament medicamentos local si oralfizioterapie si kinetoterapie. Prognosticul si evolutia leziunilor musculare Prognosticul si evolutia leziunilor musculare sunt in general favorabile daca: pacientul se prezinta imediat la medic si respecta indicatiile echipei medicale diagnosticarea este efectuata din primele momente ale traumatismului tratamentul medicamentos si fizioterapeutic este adecvat si profesionist aplicat, programul kinetoterapeutic se incepe ruptura musculara momentul oportun Perioada de vindecare a leziunilor musculare fibrilare si fasciculare este de 14 zile pana la 21 zile, pentru ruptura musculara partiala este de la 4 pana la 6 saptamani, iar in cazul rupturii musculare totale de aproximativ 3 luni.

ruptura musculara de ce dureau mâinile și articulațiile umflate

In urma reevaluarii clinice si ecografice se va stabilii momentul inceperii recuperarii, care se va face printr-un program de kinetotepie, prescris de catre medicul curant si kinetoterapeut. Momentul reinsertiei in activitatea ruptura musculara va fi stabilit de catre medicul curant in urma examenelor clinice specifice, testarii ce articulație la genunchi doare afectate tonus si fortaevaluare imagistica echografica si obiectivele kinetoterapeutice au fost atinse.

In tot acest proces este esentiala comunicarea si respectarea reciproca a deciziilor celor 3 parti implicate: sportiv, antrenor, medic.

ruptura musculara metronidazol pentru tratamentul articular

Abordarea terapeutica nu presupune mari diferente intre sportivii de performanta si cei amatori. Exista diferente la gradul de suportabilitate a organismului la durere si capacitatea lui de refacere, recuperare post traumatism. Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.

Ruptura musculara diagnostic si tratament

Gandul Media Network S. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si ruptura musculara aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs.

 • Cum se tratează osteoartroza articulației șoldului
 • Ruptura musculara diagnostic si tratament Joi,
 • Articulațiile din antebraț doare
 • Tratament pentru Ruptura musculara - Herbagetica

CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.