Recuperare musculară. Managementul leziunilor musculare la sportivii amatori si de performanta
TEHNICI DE RECUPERARE RAPIDA
Sa vedem cam ce poti face pentru a te recupera cat mai bine dupa antrenamentele intense recuperare musculară la sala. Am observat ca atunci cand ne intreaba cineva cum sa se dezvolte mai repede in masa musculara, cum sa puna dom'le kg muschi in numai cateva luni automat se gandeste la modele de antrenament pentru masa musculara sau suplimente pentru dezvoltare musculara.
Toti se cramponeaza pe cate un element din antrenamentele propuse ca poate "nu li se potrivesc", ca poate nu sunt suficient de stufoase sau sofisticate pentru ca ei sa isi atinga obiectivele. Cauta antrenamentele nu stiu carei vedete sau vreunui culturist sau suplimente care pretind sa imbunatateasca hormonii anabolici si sa induca dezvoltarea recuperare musculară in tot felul de moduri.
Leziunile musculare – cauze, simptome si tratamente
Unii se gandesc si la modificari alimentare, insa banuiala mea e ca prea putini isi pun problema ca si recuperarea musculara trebuie bine gandita, de fapt nici nu isi pun problema ca ar juca un rol atat de important in ecuatia dezvoltatii muschilor.
Ei bine, recuperarea dupa antrenamente este strans legata de cat se dezvolta muschii si chiar este de fapt principalul element care limiteaza cat recuperare musculară mult reusesti sa cresti. Indiferent de cat tragi tu la sala, daca organismul nu ti se recupereaza in mod adecvat nu vei avea despre ce castiguri in masa sa vorbesti. Asa cum am zis, o sa incerc sa prezint ce este de fapt dezvoltarea musculara si de ce recuperarea este o parte vitala a procesului, dar si cum putem accelera recuperarea musculara si, implicit, dezvoltarea musculara.
Managementul leziunilor musculare la sportivii amatori si de performanta
Cum afecteaza recuperarea musculara cresterea musculara? Desi poate parea simplu, procesul fiziologic de recuperare musculara ramane inca un mister pentru multe persoane. Ce se intampla de fapt cand muschii se recupereaza dupa un antrenament? Pai, in fiecare zi, catraliarde de celule din corpul nostru mor si sunt inlocuite printr-un proces denumit descuamare, un ciclu de degenerare-regenerare.
8 metode pentru o recuperare rapidă după antrenament
Descuamarea celulara este reglata de un sistem complex de proteine si hormoni. Celulele musculare fac parte si ele din acest proces, desigur, iar acest proces prin care proteinele sunt "degradate" si inlocuite este cunoscut sub denumirea de biosinteza proteica sau sinteza proteica, asa cum o probabil ai si auzit de ea. In conditiile in care stai bine cu starea de sanatate si mananci sanatos, tesustul muscular este relativ stabil, iar ciclul de degradare si regenerare celulara ramane echilibrat.
Mai exact, o persoana obisnuita nu prea pierde sau pune muschi intr-un ritm accelerat - masa musculara ne ramane mai mult sau recuperare musculară putin cam la acelasi nivel ma rog, de fapt masa musculara ne cam scade odata cu imbatranirea, dar ai prins ideea de baza.
In momentul in care facem un antrenament de forta, ne distrugem celulele fibrelor musculare. Asta e de fapt si motivul pentru care simtim febra musculara, nu acidul lactic asa cum inca se crede.

Deteriorarea celulara semnaleaza organismului sa inceapa procesul de reparare, care va implica o accelerare a ratei normale a sintezei proteice. Dupa cum probabil stiai, sinteza proteica este reglata de hormonii anabolizanti precum testosteronul, hormonul uman de crestere, IGH-1 factorul de crestere de tip insulinic etc.
Organismul nostru este chiar si mai inteligent de atat.
Iată 7 metode de recuperare rapidă după antrenamente
Nu vrea numai sa aduca fibrele musculare la stadiul anterior degradarii, ci vrea sa se adapteze mai bine pentru a face fata stimulilor care au cauzat daunele. Mai exact, corpul vrea sa adauge niste celule fibrelor musculareceea ce le va face mai mari si mai puternice.
Deci, ceea ce noi numim dezvoltare musculara este de fapt rezultatul unei rate a sintezei proteice mai mari decat rata de degradare proteica.

La finalul a 24 de ore, sa zicem, daca organismul tau a sintetizat mai multe proteine musculare decat a pierdut, ti-a crescut masa musculara. Daca nu, pai Care sunt strategiile pentru o recuperare musculara mai rapida?
- Cum și cum să tratați articulațiile mâinilor
- Intinderea reprezinta o leziune a muschilor sau a tendoanelor.
- Dureri articulare în diareea abdomenului
- Conform mecanismului traumatismului, leziunile musculare pot fi distinse ca directe si indirecte.
- Recuperarea după exerciții areun impact mare asupra următoarelor voastre performanțe sportive și vă permite să vă antrenați mult mai eficient.
- Iată 7 metode de recuperare rapidă după antrenamente - HardBody
- Restaurare articulară după un accident vascular cerebral
- Dureri articulare amorțite
Ok, asta a fost introducerea. Am simtit nevoia sa fac precizarile astea pentru a scoate in evidenta cat de importanta este recuperarea musculara si ce legatura are cu dezvoltarea musculara. Imbunatatirea recuperarii musculare poate fi redusa la imbunatirea sintezei proteice si la scaderea descompunerii proteice, ceea ce va rezulta la un castig net proteic, de care ne vom putea bucura prin cresterea musculara si cresterea fortei. Consumul caloric total si recuperarea musculara Daca recuperare musculară oferi organismului mai putine energie calorii decat arde, vei introduce corpul in ceea ce se cheama deficit caloric chestia aia datorita careia slabim!!!

Problema e ca pentru a slabi trebuie sa platim un pret: ni se reduc nivelurile de hormoni anabolizanti si sinteza proteica este scazuta. Cam de asta nu se poate sa dezvolti masa musculara in timp ce simultan dai grasimea jos - restrictia calorica necesara pentru slabire previne cresterea muschilor.
- Metronidazol pentru dureri articulare
- Dieta pentru cresterea masei musculare - Alimentația la sportivi » Secțiunea: Ghid de sănătate
- Tratament naturist picioare umflate
- Admin Odihna și recuperarea sunt esențiale după efectuarea exercițiilor la sală pentru că au un impact mare asupra următoarelor voastre performanțe sportive și astfel vă permite să vă antrenați mai eficient.
- Rupturile musculare apar in timpul practicarii unui sport.
- Ce grabeste recuperarea musculara si dezvoltarea musculara
- Modificări articulare ale artritei
- Tratamentul balneologic al artrozei
Si din acest motiv trebuie sa ai grija sa mananci suficienta mancare zilnic daca vrei sa maximizezi recuperarea musculara si chiar dezvoltarea acesteia. Pai si cate calorii trebuie sa mananc zilnic? In principiu, vrei sa te asiguri ca mananci atatea calorii cate arzi zilnic.
- Pentru ca un muschi sa treaca prin crestere optima, trebuie sa aiba un timp adecvat de recuperare in urma unei solicitari intense.
- Doctorul Omer Senol Emin, medic specialist Medicina Sportiva, atestat ecografie musculoscheletala, de la Clinica Gral Medical ne relateaza tot ce trebuie sa stim despre leziunile musculare.
- Он ослабил узел галстука и рухнул на стул у ближайшего свободного столика.
- Уверен, ты догадаешься сама, - сказал Стратмор.
- Managementul leziunilor musculare la sportivii amatori si de performanta
O metoda recuperare musculară determinare acurata a cator calorii arzi zilnic este de a folosi formula lui Katch McArdle pentru rata metabolismului bazal sau formula mea din articolul despre cum sa slabesti si sa o inmultesti in felul urmator: cu 1. Daca mananci fix atat zilnic vei putea face progrese lente si sigure in cresterea fortei si masei fara depunerea de grasime.

Proteinele si recuperarea musculara Cu totii am auzit ca o alimentatie bogata in proteine este importanta pentru dezvoltarea musculara si acum stii si de ce: proteinele din alimentatie si suplimente ii ofera organismului tau aminoacizii de care are nevoie pentru a-si sintetiza proteinele proprii.
Din acest motiv consumul proteic zilnic reprezinta recuperare musculară parte esentiala a recuperarii musculare.

Cat este suficient sa mananc pentru dezvoltare musculara? Desi planificarea meselor nu este atat de importanta precum unii o tot sustin, este indicat sa consumi proteine atat inainte cat si dupa efort fizic, intrucat s-a dovedit ca imbunatateste recuperarea, functiile sistemului imunitar, dezvoltarea si mentinerea masei musculare fara grasime. Carbohidratii si recuperarea musculara Desi dietele cu putini carbohidrati sunt foarte la moda guilty!