Iohannis: Sunt doi elefanti in camera: Ordonanta de gratiere si modificarea codurilor penale

Update | In deschiderea sedintei de guvern prezidata de presedintele Klaus Iahannis, acesta a spus: Avem o premiera astazi. E prima data cand particip la o sedinta de Guvern. Am decis in aceasta dimineata sa fac o vizita domnului prim-ministru. Am avut o discutie foarte aplicata, foarte serioasa si cu concluzii consensuale, dupa care domnul prim-ministru m-a invitat sa particip si sa prezidez aceasta sedinta de Guvern. Dati-mi voie sa va spun ca sunt foarte multumit de felul in care va faceti cu totii datoria si pentru mine este nu doar o placere, ci si o onoare sa fiu aici impreuna cu dumneavoastra. In ceea ce priveste concluziile discutiei pe care am avut-o cu domnul prim-ministru mai devreme, as prefera sa il las pe dansul sa detalieze aceste lucruri.

Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern. 

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept."

Sedinta de guvern a fost una foarte scurta, a durat numai 35 de minute.

____________________

Predintele Klaus Iohannis va prezida ședința de Guvern de azi. Prim-ministrul Sorin Grindeanu este în vizita în SUA, iar guvernul este condus prin delegare de atribuții de vicepremierul Sevil Shhaideh. E prima dată când președintele uzează de această prerogativă de la începutul mandatului.

 

Președintele merge la Guvern după ce presa a relatat că Executivul vrea să aprobe o OUG prin care anumite pedepse să fie grațiate prin punere în acord prin OUG a mai multor decizii ale CCR .

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politica»Iohannis: Sunt doi elefanti in camera: Ordonanta de gratiere si modificarea codurilor penale

Cauta categorie