Parcul acvatic „Mirajul Oltului“ terminat după 11 ani de la aprobarea investiţiei

Cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea, numit „Mirajul Oltului“, a fost finalizat după mai bine de şase ani de la demararea lucrărilor şi după 11 ani de la aprobarea investiţiei.
Complexul a fost construit în staţiunea balneară Călimăneşti-Căciulata, cu o investiţie de 5 milioane euro. Autorităţile locale estimează că va fi inaugurat oficial în primăvara acestui an, cel târziu în luna mai, şi ar fi al doilea obiectiv turistic de acest tip din staţiune, după Cozia Aqua Park, o investiţie privată. Proiectul noului parc de agrement din localitatea de pe Valea Oltului a fost aprobat în 2008, dar construcţia a început abia în 2012, din cauza mai multor probleme birocratice. Teoretic, complexul trebuia să fie gata în 2014, dar a fost terminat cu 5 ani de întârziere din cauza unor greşeli de proiectare, de construcţie, dar şi de intrarea în insolvenţă a constructorului. Lucrările, estimate iniţial la 8 milioane de euro, dar reduse ulterior cu 3 milioane de euro, au fost finanţate din fonduri europene neramburabile, plus o contribuţie a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Complexul are două componente Complexul „Mirajul Oltului“ presupune două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport.

Cele două secţiuni se află în zone distincte ale oraşului. Aqua-park-ul a fost construit în sudul staţiunii, în timp ce zona pentru sport a fost amenajată pe malul estic al Oltului, în localitatea Jiblea-Veche.

 

Citeste mai mult pe ZigZag Travel (www.zigzagtravel.ro) : Parcul acvatic „Mirajul Oltului“ terminat după 11 ani de la aprobarea investiţiei

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Zigzag Travel»Parcul acvatic „Mirajul Oltului“ terminat după 11 ani de la aprobarea investiţiei

Cauta categorie