Duminica protestelor in intreaga Romanie

Circa 30.000 de oameni (estimari ale ziaristilor) au participat duminica seara la un protest masiv impotriva proiectelor Guvernului privind gratierea si modificarea Codului Penal. Manifestatia a fost organizata pe Facebook sub sloganul "NU Legii Gratierii Si Amnistiei" - si-au anuntat participarea peste 8.000 de persoane. Oamenii s-au strans incepand cu ora 17.00 la Piata Universitatii, dupa care au marsaluit spre Guvern, mergand apoi la sediul PSD si sediul ALDE, protestul incheindu-se in jurul orei 21.30. Protestul a fost pasnic, oamenii cerand renuntarea la cele doua ordonante de urgenta. Presedintele Iohannis a venit pentru circa zece minute la miting, in Piata Universitatii.

Mitinguri au avut loc in aproape toate marile orase din tara, cu participare masiva in Cluj, Iasi, Timisoara sau Brasov.

Duminica au fost proteste anti-amnistie si gratiere si in mari orase europene, unde romanii s-au strans si au cerut renuntarea la proiectele de OUG ale guvernului.

Si la Craiova,  aproximativ 300 sute de persoane au ieșit în stradă. Oameni prezenti la miting, au declarat că nu sunt de acord cu deciziile guvernului Grindeanu.

„Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate!“, „Dragnea nu uita, pușcăria e a ta“, „Ei graţiaţi, noi furaţi“, „Fără amnistie, vă vrem la pușcărie“, au fost unele dintre mesajele transmise de craioveni către guvernanţi.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Duminica protestelor in intreaga Romanie

Cauta categorie