Hiperlaxitate dex. HIPERLAXITATEA LIGAMENTARA - Boli


Acestea au functia de a tine articulatiile la locul or, supletea lor excesiva nu permite o mentinere ferma a acestora si poate provoca entorse sau luxatii repetate.

  • Laxitate - definitie | inalert.ro
  • Dureri mișcătoare în articulațiile picioarelor
  • Ehlers-Danlos (SED) | eUniversitate Boli Rare

Aceasta hiperlaxitate poate fi generala sau localizata a o articulatie anumita, urmata de entorse repetate care au slabit excesiv aceste ligamente.

Tinuta miscarii este fragila.

Aceasta e lipsita de rigoare si precizie. Suntem in prezenta unei persoane a carei stabilitate, tinuta generala este fragila.

hiperlaxitate dex

Aceasta fragilitate poate fi ilustrata cu un adevar uimitor atunci cand strangem mana unei persoane care manifesta aceasta hiperlaxitate. Avem impresia ca daca ii strangem mai mult mana si i-o scuturam, aceasta se va spulbera ca un castel e nisp.

Manifestari cardiovasculare in sindromul Marfan » Secțiunea: Boli și afecțiuni

E interesant ca in hiperlaxitate dex, hiperlaxitatea se trateaza cu supliment de calcarea fluorica si silicea, adica aporturi minerale care sunt utile si in structura osoasa, facand parte din cele 12 saruri biochimice de baza, puse in evidenta de Schussler. Suntem in prezenta unei fragilitati structurale a persoanei.

hiperlaxitate dex

Adesea persoanele care au hiperlaxitate ligamentare sunt persoane de tip fluoric, adica micute pentru a nu spune slabanoage. Individul are fara indoiala nevoie sa se implineasca din toate punctele de vedere.

Raportul sau cu viata trebuie sa fie sustinut si sa aiba tinuta.

Tratamente Acondroplazia Acondroplazia, o boala genetica ce afecteaza unul din de nou-nascuti, este cel mai frecvent tip de nanism, datorandu-se unei mutatii in gena care codifica un receptor al factorului de crestere FGFR3localizat pe cromozomul 4. Cum se manifesta acondroplazia? Talia finala a pacientilor este mica, ajungand la sexul masculin la cm si la cel feminin la cm. Cresterea oaselor craniului este si ea afectata, dand un aspect de cap mare cu fruntea inalta; coeficientul de inteligenta al copiilor cu hiperlaxitate dex este normal, insa apar frecvent probleme de integrare sociala, datorita sentimentului de inferioritate resimtit de acesti pacienti; copii cu acondroplazie prezinta hipotonie musculara si hiperlaxitate ligamentara importanta; sunt frecvente dificultatile in ceea ce priveste deplasarea si prinderea obiectelor; in timp, apar deformari ale coloanei vertebrale cel mai frecvent lordoza lombara si compresiuni ale maduvei spinarii; se asemenea, copii cu acondroplazie cu varsta de sub 5 ani, sunt predispusi la infectii ORL otite medii. Diagnosticul de acondroplazie se stabileste pe baza tabloului clinic expus anterior si pe baza testelor genetice.

Nu trebuie sa-i mai fie frica sa se implice, sa fie mai prezent in activitati, si incisiv. Ar fi bine ca in raport cu miscarea hiperlaxitate dex propriu si la figurat sa fie mai agresiv in sensul bun al cuvantului, mai patrunzator, mai mult Yang, atat in plan fizic cat si in cel al parerilor.

hiperlaxitate dex