Articulatia glenohumerala, Umăr - Wikipedia


poliartrita maxilara pregătirea articulațiilor și a ligamentelor la vârstnici

La nivelul humerusului capsula se inseră pe collum anatomicum, trece în punte pe deasupra sulcusului intertubercularis în care se află tendonul lung al bicepsului şi depăşeşte medial linia epifizară.

Capsula articulară este subţire acolo unde este acoperită de muşchi şi tendoane. Porţiunea largă amusculara dintre ms subscapular şi terres minor este numit recessus axilaris. La coborarea braţului capsula se pliază la acest nivel.

umflarea articulațiilor tratamentului degetelor artrita artroza

Capsula prezintă două sau trei orificii: -anterior, inferior de procesul coracoid, uneşte articulaţia cu bursa tendonului subscapular -intermediar, între tuberculii humerali, permite alunecarea tendonului lung al bicepsului situat în teaca sa sinovială -posterior,inconstant uneşte articulaţi cu o bursă situată sub tendonul m.

Se reflectă pe colul chirurgical fiind ridicată de o serie de bride fibroase care ponesc din părţile profunde ale articulaţiei către capul articular.

când articulațiile doare ceea ce ajută tratamentul artrozei în vologda

Articulatia glenohumerala nivelul liniei de inserţie capsulo-humerală se formează mici repliuri seroase numite frenula capsulae. Membrana sinovială formează la nivelul prin reflexia pe structurile osteo- ligamentareo serie de burse recesuri mai mult sau mai puţin constante. Ambele pungi formează un recessus al cavităţii articulare.

articulația genunchiului din față dureri la nivelul genunchiului afară

Vagina sinovialis intertubercularis care înconjură tendonul lung al bicepsului în parcursul sau prin şanţul intertubercular pătrunde în cavitatea articulară. Banda tendinoasă este de cm lungime şi ajunge până la nivelul extremităţii distale a şanţului intertubercular.

Sus Oasele care intra in alcatuirea umarului sunt humerusul osul bratuluiscapula si clavicula. Acoperisul umarului este format dintr-o portiune a scapulei numita acromion.

Membrana sinovială Alte cavităţi care în mod normal nu comunică cu cavitatea articulară sunt : bursa subacromială se întinde în articulatia glenohumerala variabilă între acromion, articulaţia acromio-claviculară, ligamentul coraco-acromial şi m. Cu ajutorul acesteia tendonul m.

și erupții cutanate și dureri articulare tratament eficient pentru artroza articulației umărului

Lichidul sinovial depăşeşte în partea inferioară tendonul Mm. Bursele subacromiala şi subdeltoidiana sunt adesea unite. Comunicarea dintre bursele subacromială şi subdeltoidiană cu cavitatea articulară apare doar în condiţii patologice, de exemplu ruptura tendonului supraspinos.

medicamente pentru osteochondroza lombară cu sindrom radicular articulațiile doare după munca grea